תחבורה ציבורית בקייב

על אף ששיטוט ברגל ברחובות קייב הוא לא ספק חלק בלתי נפרד מהחופשה בעיר, כאשר רוצים להגיע למקומות יותר מרוחקים מלב המרכז (או במידה ולנים במקום שהוא קצת מרוחק מהמרכז) יש צורך להסתייע בתחבורה ציבורית בקייב.

למזלנו, תחבורה ציבורית בקייב היא מתקדמת, נוחה, פשוטה וזולה, ומאפשרת להגיע ממקום למקום במהירות. איגדנו לכם את כל דרכי התחבורה הציבורית בקייב, וכל מה שצריך לדעת עליהן.

שלושה אוטובוסים צהובים ממתינים בקייב

הדרך הטובה ביותר: מטרו

לקייב תשתית מטרו יעילה, מהירה, אמינה ומתקדמת, וסביר להניח שאת רוב ההתניידות שלכם תעשו דרכה. ישנם שלושה קווי מטרו – M1 הוא הקו האדום, M2 הוא הקו הכחול, ו-M3 הוא הקו הירוק. כולם מגיעים למרכז העיר, אך מתפצלים לכיוונים שונים.

בכל תחנת מטרו תמצאו מפה מסודרת של כל הקווים באנגלית, ואין כל בעיה לנווט את דרככם בתחנות המטרו השונות. כמו כן, ישנה מערכת כריזה בתחנות שמודיעה על קווי הרכבת שמגיעים, וכן מסך אלקטרוני שמציג את התחנות ואת הכיוונים. 

מבחינת מחירים, כרטיס מטרו יעלה לכם כ-8UAH (~שקל אחד), הזול ביותר בכל אירופה! ניתן לקנות כרטיס בתחנה. כמו כן, ניתן לקנות כרטיס חודשי או כרטיס הטענה, גם כן בתחנה. המטרו עובד מהשעה שש בבוקר ועד חצות; בשעות העומס רכבות יגיעו בכל 1-3 דקות, בשעות הרגועות יותר רכבת תגיע כל 5 דקות, ואחרי אחת-עשרה בלילה רכבת תגיע כל 10 דקות.

פרט טריוויה מעניין: תחנת המטרו העמוקה ביותר בכל אירופה נמצאת בקייב – זוהי תחנת ארסנלנה, שנמצאת בעומק של 105.5 מטר מתחת לפני האדמה! שווה להציץ גם בתחנת זולטי וורוטה, תחנה יפיפייה ומקושטת שנחשבת לאטרקציה תיירותית. 

אוטובוס/חשמלית

לא כל העיר מרושתת בקווי המטרו, ולכן אופציה שניה לתחבורה ציבורית בקייב היא האוטובוס. התחנות מפוזרות ברחבי העיר וניתן לזהות אותן באמצעות עמוד מסומן. כדי להבין איזה אוטובוס יביא אתכם כמה שיותר קרוב ליעד שלכם, ניתן להשתמש באפליקציית גוגל MAPS או לחילופין להוריד את האפליקציה EasyWay, שתעזור לכם למצוא את הקו היעיל ביותר עבורכם.

מחיר לכרטיס עולה כ-8UAH (~שקל אחד), ומשולם רק במזומן. הדרך הקלה ביותר היא לשלם לנהג, אך ניתן לקנות כרטיסים מראש גם בקיוסקים ברחבי העיר. ברגע שאתם עולים על האוטובוס יש להכניס את הכרטיס לתוך מכונה קטנה שיוצרת חור בכרטיס וכך מאשרת את הנסיעה שלכם (אם לא תעשו זאת, זה יהיה כאילו לא שילמתם בעבור הנסיעה). באופן טבעי, הנסיעה יכולה להיות איטית בעיקר בשעות העומס, בגלל הפקקים. 

מונית

כמובן, תמיד ניתן להתנייד עם מונית. מוניות הן זולות בקייב, והתניידות בתוך העיר יכולה לעלות בין 2-4 דולר לנסיעה. ישנן חברות מוניות שונות, אבל יש שתיים המומלצות לתיירים.

הראשונה היא נסיעה דרך אובר המוכרת. אפליקציית אובר נכנסה לשוק האוקראיני ומאפשרת לכם להזמין רכב עד אליכם דרך האפליקציה ולשלם ישירות דרכה. זו דרך נוחה ויעילה להגיע ממקום למקום.

אופציה אחרת בקייב היא האפליקציה Uklon, שהיא סוג של "גט-טקסי" אוקראיני. גם כאן, מזמינים ישירות דרך האפליקציה ומשלמים ישירות דרכה. 

ניתן תמיד לעצור מונית ברחוב או להתקשר לחברת מוניות באופן מסורתי. באופן כללי, מומלץ לא לעצור מונית ברחוב, מהסיבה שהנהג יכול לזרוק לכם מחיר יקר בשל העובדה שאתם תיירים, בעיקר אם מדובר על אתרי תיירות מרכזיים. לכן, אנחנו ממליצים להעדיף את אחת האפליקציות, שמראה את המחיר מראש. 

תוכן עניינים

מחפשים מדריך בקייב?

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם הצעה!

ביטוח נסיעות לקייב, אוקראינה
קייב, בירת אוקראינה, היא עיר שמשלבת בין העתיק לחדש בצורה מרהיבה. מקדשי העיר העתיקה והארכיטקטורה הסובייטית, דרך הפארקים הירוקים ועד לחיי הלילה התוססים והקהילה האמנותית...